Arnold Norde, projectmanager bouw bij T2: “Ik ben nog trotser bij de oplevering van een eindproduct als het hele bouwproces goed is verlopen”

Bregje Leeuwestein on 12 april 2022

Arnold Norde, al meer dan 12,5 jaar projectmanager bouw bij T2 Groep. Hij is geboren en opgegroeid in Vorden, maar woont inmiddels in Steenderen. Dit rekenwonder denkt in oplossingen en staat altijd klaar voor zijn collega’s. Als projectmanager bouw is hij veelal bezig met projectvoorbereiding. Hij is goed met cijfers, maar vindt zijn passie ook op het voetbalveld. Hij trapt zelf graag een balletje bij VV Vorden en is inmiddels ook al 18 jaar een trouwe en fanatieke supporter van Vitesse. 

Van klasgenoten naar collega’s 

Arnold: “Ik ben tijdens mijn mbo-opleiding terecht gekomen bij T2, omdat ik daar stage kon lopen. Nadat ik mijn mbo-opleiding afrondde ben ik hbo bouwkunde gaan studeren. In 2008 werd ik gebeld door de voormalig directeur van T2 of ik zijn team wilde versterken. In mijn stageperiode voelde ik de klik met T2 en herkende ik mijzelf in de mentaliteit van het bedrijf. De vraag of ik bij T2 wilde komen werken als projectmanager kon ik snel beantwoorden. Olaf werkte al bij T2 toen ik daar aan de slag ging. We kennen elkaar van onze studietijd en hebben altijd contact gehouden. Wij kennen elkaar ondertussen zo’n 20 jaar”. 

De werkdag van Arnold

“Als manager bouwzaken ben ik veelal bezig met projectvoorbereiding. Dat wil zeggen dat ik de calculatie verzorg en dat ik verantwoordelijk ben voor de inkoop. Ik bereid de bouw voor en coördineer projecten tijdens de uitvoer. Op maandag start ik vaak met het zetten van doelen en maak ik een weekplanning. Aan de hand daarvan bepaal ik de prioriteiten. Dat communiceer ik met de projectleiders en werkvoorbereiders. We zijn op kantoor op elkaar ingespeeld, waardoor we de lijntjes kort kunnen houden. Regelmatig komen er spoedklussen tussendoor. In de bouw gaat het soms alle kanten op. Geen dag is voor mij hetzelfde. De ene week ben ik op kantoor, de andere week ben ik op de bouw te vinden. Mijn werk als projectmanager bouw is dus heel divers en daarom vind ik mijn werk zo uniek.”   

(On)mogelijk?

“We zijn in juni 2021 begonnen met de bouw van een grote vrieshal in Lekkerkerk. Het doel was om dit binnen een halfjaar te realiseren. Dat leek onmogelijk. Maar we hebben als team onze schouders eronder gezet en waren vastbesloten. Het is ons gelukt en daar ben ik onwijs trots op! Ik kan ben nog trotser bij de oplevering van het eindproduct als het hele bouwproces goed is verlopen. Daarnaast ben ik ook erg trots op het certificaat van Bouwgarant dat wij recent hebben behaald. Dat wij alle audits met succes hebben doorlopen geeft toch aan dat we het als bedrijf goed doen.”

Van de kartbaan gejaagd 

“Vorig jaar waren Michael – hoofd tekenkamer – en ik 12,5 jaar in dienst bij T2. We zijn die dag verrast door het hele team met een uitstapje naar de kartbaan. Die dag kan ik mij nog goed herinneren, omdat we er nog vaak over spreken. We zijn fanatiek met pingpong, maar ook op de kartbaan. Olaf heeft een racelicentie, dus hij dacht iedereen wel van de baan af te rijden. Echter ging Cas er met de winst vandoor. Daar worden nog vaak grappen over gemaakt!” 

We voelen ons niet beter dan de ander 

“Ik ben iemand die denkt in oplossingen. Ik sta regelmatig stil bij hoe we bijvoorbeeld de meest optimale bouwsituaties kunnen creëren, of hoe we bouwprocessen gestroomlijnder kunnen managen. Binnen het team ben ik de man van de bedragen en de cijfertjes en daar help ik anderen graag mee. Ik vind het belangrijk om een voorbeeld te zijn voor het team. Je moet elkaar altijd willen helpen. We zijn een hecht team en staan altijd voor elkaar klaar. We voelen ons niet beter dan de ander. Dat geeft een prettige werksfeer. Dat merk en voel je hier op de werkvloer.”

Volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook.