Cas Goossens, mediavormgever en bouwkundig tekenaar bij T2: “Creativiteit is mijn kracht en daar zag Olaf potentie in”

Bregje Leeuwestein on 15 maart 2022

De Keijenborgse Cas, 23 jaar en tevens de jongste van het team. Deze sociale, energieke en enthousiaste creatieveling heeft een hart voor architectuur, bouw en… voetbal! In het weekend vind je hem dan ook op het voetbalveld in Keijenborg als speler van de Keijenburgse Boys heren 1. Daarnaast is hij altijd te porren voor een heerlijk koud pilsje in de kroeg! 

Van stagiair Bouwkunde naar creatieve mediavormgever en bouwkundig tekenaar

Cas begon vijf jaar geleden bij T2 als stagiair bouwkundig tekenaar. “Ik deed de opleiding Bouwkunde en wilde graag een stage volgen bij een architectenbureau. Mijn vader heeft een eigen bouwbedrijf en werkte regelmatig samen met T2. Destijds opereerde T2 vanuit Hengelo, ons buurdorp. Daardoor waren de lijnen snel gelegd en kon ik beginnen met mijn stage bij T2. Na zijn stage heeft Cas de kans gekregen zich verder te ontwikkelen als bouwkundig tekenaar, maar ook als mediavormgever. “Ik ben erg creatief, daar ligt mijn kracht. Olaf zag daar potentie in en gaf mij de optie om de deeltijdopleiding Grafisch vormgeven te volgen. Voor mij een passende uitdaging en volgens Olaf een goede zet om ook als bedrijf mee te gaan in de nieuwe, grafische ontwikkelingen binnen de markt.” 

Een (kantoor)dag in het leven van Cas

“Ik ben rond 8:15u op kantoor en begin met een kop koffie” aldus Cas. “Na mijn eerste kop koffie ga ik direct aan de slag. Ik ben een bouwkundig tekenaar, maar ook een mediavormgever, gericht op de bouw. Het is mijn taak om de projecten te visualiseren. Zowel nieuwbouwwoningen als utiliteitsbouw, maar ook voor renovatie. Voor het tekenen van 3D-ontwerpen gebruik ik het programma Revit. Wanneer zo’n ontwerp getekend is, zet ik dit door naar Lumion. In dit programma kan ik van een 3D-ontwerp een animatievideo maken. Daardoor krijgt de klant een goed beeld van de huisvesting of droomwoning en hoe het ontwerp er in de werkelijkheid uit gaat zien.” 

Dat er hard gewerkt wordt is zeker. Als we Cas mogen geloven is er ook ruimte voor ontspanning. Cas: “Rond 12:30u lunchen we met alle aanwezige collega’s aan de lunchtafel, die tevens fungeert als onze tafeltennistafel. De lunch gaat al snel over in een potje pingpong. We spelen rond de tafel en dat gaat écht fanatiek! We willen allemaal winnen. Daarom hebben we het darten maar opgegeven, omdat Hugo, projectleider bij T2, er telkens met de winst vandoor ging. Om 15:00u gaan we nogmaals het duel met elkaar aan rond de pingpongtafel. Even het hoofd leegmaken, zodat we daarna nog een paar uur kunnen knallen.” 

Trots op Vanouds

Vorig jaar is Vanouds geopend. Dat is een horecazaak in de Grutstraat in Doetinchem, die onder andere streekproducten uit de achterhoek serveren. “Samen met Olaf en Peter van Heineken Horeca hebben wij ons gebogen over de inrichting van Vanouds. Na de brainstorm heb ik de plannen voor Vanouds gevisualiseerd in Revit en Lumion, zodat wij dit konden voorleggen aan de eigenaren van Vanouds.  Zij waren enthousiast en hebben ons het vertrouwen gegeven, waardoor wij van ons interieurontwerp werkelijkheid hebben kunnen maken. Op dat project ben ik erg trots! Zelf ga ik graag naar Vanouds voor een drankje aan de bar en geniet ik telkens van de groene vide waar je naar boven kunt kijken”, aldus Cas. 

Een hecht team

Cas: “Als het gaat om een bouwproject werken we echt samen als een team. Ieder heeft zijn eigen expertise binnen T2, of je nou architect, projectleider, projectmanager, bouwkundig tekenaar of grafisch vormgever bent. Een project bestaat uit verschillende fases en ieder van ons heeft daar een aandeel in. We helpen elkaar en weten elkaar te vinden als we vragen hebben. Het is echt tof om er samen voor te zorgen dat een klant aan het einde van de rit meer dan tevreden is met het bouwproces en het eindproduct”. 

Grappen uitdelen en incasseren 

Er heerst een gezellige en informele sfeer op de werkvloer. Het team bestaat uit tien medewerkers met allemaal een hart voor de bouw en architectuur. “Dat schept toch een band”, vertelt Cas. “We zijn betrokken met elkaar en hebben ook dezelfde interesses. Met mijn collega’s heb ik regelmatig appcontact over allerlei uiteenlopende zaken. Voetbal is daar een hoofdzaak van. We delen niet allen dezelfde favoriete voetbalclub, dus dat brengt wat teweeg! Grappen horen erbij op ons kantoor. Als je een grap kunt uitdelen, moet je ook bereid zijn een grap te incasseren!” 

Meer weten over T2? Volg ons op LinkedIn, Instagram en Facebook.