Verbouw Meander College in ZwolleOver dit project

Verbouwing schoolgebouw

Wens
Een opfrisbeurt van dit bestaande college, waarbij de gemeenschappelijke verkeersruimtes in ieder geval een verbeterde kwaliteit konden gebruiken. Zowel de entree als de achteringang voor de studenten verdienen aandacht en een nieuwe look.

  • Architect: T2

Ontwerp
Door onderzoek naar de bestaande vormtaal en kwaliteiten van deze kubistische architectuur, is ervoor gekozen om de zuil bij zowel de entree als de achteringang te voorzien van een wit kenmerk. Dit is de start van de verfrissing, die middels het entreegebied richting de aula loopt en via een nieuw podium/tribune aan de achterzijde weer uitkomt. Door een expositiemogelijkheid in de entree toe te voegen, en het podium buiten,  worden functionaliteiten en identiteit toegevoegd aan deze cultuurschool.

Terug naar projecten