Een moderne boerderijwoning op Landgoed Maetland in Gaanderen

Bregje Leeuwestein on 16 juni 2022

Op de unieke kavels van Landgoed Maetland in Gaanderen worden zeven unieke woningen gebouwd. Een klassiek Landgoed is als inspiratie gebruikt voor de beeldkwaliteit van dit landgoed. Een mooie referentie dichtbij landgoed ’t Maatje is Slangenburg. 

De kavels

Op deze kavels krijgt ieder de vrijheid om een droomwoning te bouwen. Echter is de samenhang en daarmee de kracht van het ensemble ook belangrijk. Het centrale kavel dient als landhuis te worden ontworpen, en de kavels hier omheen als afgeleide van bijvoorbeeld een koetshuis of boerderij.

Op een landgoed komen daardoor verschillende bebouwingsvormen voor:

• het landhuis, het hoofdgebouw
• koetshuis
• orangerie
• boerderij
• stallen

Moderne boerderijwoning

Op een van deze kavels zijn we begonnen met de bouw van een moderne boerderijwoning. Met de vormtaal van een boerderij zijn we aan de slag gegaan, en vanuit een klassieke hallenhuis-boerderij hebben we extra ruimte gecreëerd door objecten toe te voegen en aan te passen. Samen met onze onderaannemers en Tim’s Exclusive Gardens gaan we een mooi project tegemoet. 

We nemen jullie graag mee in het hele proces en vertellen binnenkort meer over deze moderne boerderijwoning op landgoed Maetland.  Volg ons op onze socials om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen! 

Bekijk het project hier.