Stephan Boers, de stille motor van T2: “Variatie in mijn werk houdt mij scherp”

Bregje Leeuwestein on 20 maart 2024

Borculo, een stad diep geworteld in de Achterhoekse cultuur, is niet alleen de geboorteplaats van de sportieve Stephan Boers (38), maar ook de plek waar hij, samen met zijn vrouw Mariëlle en hun twee jongens, Luca (6) en Dani (3), het leven viert. Slechts een straatverhuizing van zijn geboortehuis vandaan, vindt Stephan in het dorpse leven de rust die contrasteert met zijn dynamische baan bij T2.

Een brug tussen ontwerp en realisatie

Als werkvoorbereider bij T2 sinds januari 2022, speelt Stephan een cruciale rol in de voorbereiding en realisatie van bouwprojecten. Zijn dagen zijn gevuld met het bepalen van richtprijzen, het assisteren van projectleiders Hugo Hermans en Sander Knaven en het nauw samenwerken met de tekenkamer over bouwkundige details. Zijn functie brengt een schat aan variatie met zich mee: “Het ene moment werk ik aan de richtprijs voor een nieuw ontwerp, het volgende moment ben ik bezig met offertes. Geen dag is hetzelfde, en dat vind ik geweldig.”

Van klasgenoot tot collega

Zijn weg naar T2 was zowel een reis terug in de tijd als een stap in de toekomst. Naast Olaf Sluyter (directeur van T2) en Arnold Norde (projectmanager bouw) zat Stephan op het MBO Bouwkunde op het Graafschap College, waar ze gezamenlijk projecten aanpakten. Na een periode van zeven jaar bij Timmerfabriek Westerveld & Nederlof en ervaring in het aannemersbedrijf van zijn vader, was het Olaf die Stephan benaderde om de gelederen van T2 te versterken. “Die uitnodiging kwam precies op het juiste moment. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Stephan Boers: “Het is meer dan werk alleen” 

Voor Stephan Boers zijn het team, de goed gefaciliteerde werkomgeving, en vooral de afwisseling in zijn werkzaamheden wat zijn werk bij T2 zo leuk maakt. “Ik houd van de diversiteit in mijn werk. Het zorgt ervoor dat ik altijd scherp blijf.” Daarnaast neemt Stephan graag de stagiaires onder zijn hoede binnen T2. “Het begeleiden van stagiaires is voor mij een manier om iets terug te geven aan het bedrijf. Een goede stagiaire kan heel waardevol zijn. Ik kan mijn kennis en ervaring met hun delen. Maar ook mijn andere collega’s binnen T2 ontvangen hen met open armen. Ik geloof sterk in het belang van praktijkervaring tijdens de opleiding.”

Een nuchtere kijk op het leven

Stephan houdt zich meestal op de achtergrond, maar zijn rol binnen T2 is niet te onderschatten. Als een kalme werkvoorbereider benadrukt hij het belang van teamwork en de kracht van kennisdeling. “Door onze krachten en kennis te bundelen, zoals ik doe met Arnold, weten we elkaar en het team altijd te helpen als er bijvoorbeeld harde deadlines zijn.” Zijn grootste trots haalt Stephan uit de momenten waarop projecten niet alleen succesvol worden afgerond, maar ook wanneer ze resulteren in tevreden klanten. “De voldoening van een goed afgerond project, daar doe ik het allemaal voor. Dat kan het leggen van een mooie betonvloer zijn, of het waterdicht maken van een dak.”

Een balans tussen werk en privé voor Stephan

Naast zijn werk is Stephan Boers een actieve vader en een sportliefhebber. “Op kantoor maken ze daar wel eens grappen over, omdat ik soms de fiets pak naar kantoor. De grap ‘ga toch fietsen’ wordt regelmatig gemaakt. Fanatiek is Stephan ook: voetballen, hardlopen, en tijd doorbrengen met zijn gezin vullen zijn vrije tijd. “Dat mijn jongens kunnen bewegen en spelen, daar geniet ik echt van.” 

Gevraagd naar een Achterhoeks gezegde dat hem typeert, glimlacht Stephan: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Deze nuchtere benadering weerspiegelt niet alleen zijn persoonlijke levenshouding maar ook zijn professionele aanpak: gestaag, bedachtzaam, en altijd gericht op het eindresultaat!